Openingstijden
Maandag – Zondag
17:00 – 22:00


Over ons
Geachte Gast,
Welkom bij Indonesisch Restaurant & Art Galerie Srikandi
Uitgebreide staaltjes van onze Indonesisch kookkunst, variërend van een verfijnde Rijsttafel tot een vegetarisch menu zijn culinaire hoogtepunten uit het land van Gordel van Smaragd. Hier gevangen in het hart van Amsterdam neemt Srikandi u mee op een exotisch culinaire trip door Indonesische archipel.
We hopen u snel te verwelkomen!
Menu
- VOORGERECHTEN
- Indonesisch Rijsttafel Gastronomie € 37,50 p/p
- Beroemde Indonesische gerechten
- SPECIALE MENU’S
- BIJGERECHTEN
- VIS SPECIALITEITEN
- GARNALEN SPECIALITEITEN
- EEND SPECIALITEITEN
- BAMI & NASI SPECIALITEITEN
- KIP SPECIALITEITEN
- RUNDVLEES SPECIALITEITEN
- SATE SPECIALITEITEN
- LAMSVLEES SPECIALITEITEN
- EI-GERECHT SPECIALITEITEN
- RIJSTAFELS
- SOEPEN
- Cognac
- Dranken
VOORGERECHTEN
LUMPIA
knapperig deegrolletje gevuld met kip en groenten, geserveerd met zoetzure saus. |
5,95 |
PANGSIT GORENG gebakken dunne flensjes gevuld met kruidig garnalen en kippenvlees, geserveerd met zoetzuur saus. |
5,95 |
UDANG GORENG TEPUNG krokant gebakken gepaneerde garnalen, geserveerd met zoetzuursaus. |
7,50 |
AYAM GORENG TEPUNG smaakvol traditionele krokant gebakken Javaanse gepaneerde kip . |
6,75 |
SRIKANDI SPECIALITEIT een schotel van gevarieerde voorgerechten, een specialiteit van het huis!geserveerd met zoetzuur saus,zeer aan te bevelen. |
7,75 |
Indonesisch Rijsttafel Gastronomie € 37,50 p/p
UDANG EN PANGSIT GORENG ( Voorgerecht )
Een schotel van gebakken garnalen en pangsit, geserveerd met zoetzuur saus
SOTO AYAM ( Tussen gerecht )
Heerlijke Indonesische kip soep,gevuld met groenten,kip,en ei
***
ACAR KUNING
Zoetzuur gemengde groente.
AYAM GORENG TEPUNG
Krokant gebakken kip.
SAYUR LODEH
Gemengde groente in kokos saus.
Sg BUNCIS
Licht gekruid gebakken boontjes .
GADO – GADO
Gestoomde mixed groente in pindasaus.
GULAI KAMBING
Lamsvlees in geurige Indonesisch kerrie saus zeer smaakvol.
AYAM PANGGANG
Smaakvol gegrilde kip in een pittige sumatraanse saus.
UDANG JAMUR
Op authentieke wijze in de bamboe gekookte groot garnalen in een pittige aromatische saus,
KAMBING PANGGANG
Gegrilde lams rib op , geserveerd met geurige sojasaus.
DAGING SEMUR
Oost javaans rundvleesgerecht, specialiteit in een milde heerlijk sojasaus
DAGING RENDANG
Balinese kalfvlees specialiteit heel fijn gekruid en wordt in een pittige saus geserveerd.
SATE AYAM
Geroosterd kippenvlees op stokjes met een pittige pindasaus.
SATE MANIS
Geroosterd ossenhaas, goed gemarineerd met een pindasaus.
SATE SEREH
Geroosterd kippenvlees met heerlijk citroen graas smaak .
NASI KUNING
Heerlijke geel rijst met kokos en kurkuma
<<<<>>>>
DESSERT
Gemengde tropische verse vruchten met vanille ijs
Beroemde Indonesische gerechten
MENU JAWA BARAT ( West Javaanse menu ) Voorgerecht : Pangsit soup > typisch Javaanse pangsit soep in een krachtige runderbouillon NASI TIMBEL SPECIAL Heerlijke geroosterd witte rijst in banaan blad ,bereid met gegrilde grote garnalen, gebakken kip ,kalfvlees , , en groente Dessert : Gemengde tropische verse vruchten met vanille ijs |
28,50 |
MENU JAWA TENGAH ( Midden Javaanse menu ) Voorgerecht : Soup Sayur > Milde west Javaanse groente soep Hoofdgerecht : Udang Jamur > Grote Garnalen met champignon in geurig kokossaus Of : Ikan ala Srikandi > gevarieerde visschotel bereid met heerlijk pittig saus |
28,50 |
MENU JAWA TIMUR ( Oost Javaanse menu ) Voorgerecht : Lumpia > knapperig deegrolletje gevuld met kip en groenten Hoofdgerecht : Nasi Rawon > Heerlijke rundvlees gerecht uit oost java Dessert : Gemengde tropische verse vruchten met vanille ijs |
28,50 |
MENU PULAU BALI ( Bali eiland menu ) Voorgerecht : Sate Lilit ayam > geroosterd gekruide kippengehakt Hoofdgerecht : Udang bakar Jimbaran > Gegrilde grote garnalen Ikan bakar Jimbaran > Geroosterd vis dorade Royal in Balinese saus Dessert : Gemengde tropische verse vruchten met vanille ijs |
28,50 |
MENU SULAWESI UTARA > NOORD OF SULAWESI MENU (Minahasa) Voorgerecht : Soup Ikan > Geurige Menadonese vissoep Hoofdgerecht : Ayam kemangi > heerlijk geurige kipgerecht uit eiland Menado Dessert : Gemengde tropische verse vruchten met vanille ijs |
28,50 |
MENU SUMATRA BARAT > WEST SUMATRAANSE ( Padang ) Voorgerecht : Saté ayam bumbu sereh > geroosterde kippenvlees met heerlijke sereh smaak Hoofdgerecht : Nasi bebek Ijo > Heerlijke krokant gebakken eend geserveerd met verse groene peper en groente Dessert : Gemengde tropische verse vruchten met vanille ijs |
28,50 |
SPECIALE MENU’S
Menu Cinta samudra 27,50
{ Seafood lief hebber }
Voorgerecht : verse stukjes krab in licht gekruide bouillon, gevuld met groenten.
<<<<>>>>
Hoofdgerecht :Gegrilde zalmmoten in een verfijnde subtiele kruidenmix,
bereid met een geurige soja saus, zoals moeder thuis altijd voor ons kookt.
Geserveerd met witte rijst zoet zuur groente
<<<<>>>>
Dessert : mixed Indonesisch verse vruchten
Menu Cinta Domba 27,50
{ Lamsvlees lief hebber }
Voorgerecht : licht gekruide lamsvlees soep gevuld met stukjes groente.
<<<<>>>>
Hoofdgerecht : smaakvolle lamsvlees in Indonesisch kerrie saus,geserveerd met lams saté,
witte rijst en zoet zuur groente.
<<<<>>>>
Dessert : mixed Indonesisch verse vruchten
Menu Cinta benggala 27,50
{ Kalfvlees lief hebber }
Voorgerecht: gebakken dunne flensjes gevuld met kruidig vlees,
geserveerd met zoetzuur saus.
<<<<>>>>
Hoofdgerecht :op authentieke wijze in de bamboe gekookte kalf vlees in
pikante kokossaus
Geserveerd met witte rijst mixed groente in kokos saus.
<<<<>>>>
Dessert : mixed Indonesisch verse vruchten
Menu Cinta unggas 27,50
{ Kip en of eend liefhebber }
Voorgerecht: originele Indonesische kippensoep, gevuld met groenten,en ei.
<<<<>>>>
Hoofdgerecht :gefileerd smaakvol gegrilde kip,in een pittige sumatraanse saus,of heerlijke Balinese krokant gebakken eend …..naar uw keuze.
<<<<>>>>
geserveerd met witte rijst en licht gekruid gebakken groente,en zoet zuur groente.
<<<<>>>>
Dessert : mixed Indonesisch verse vruchten
Menu Cinta bara 27,50
{ Grill lief hebber }
Voorgerecht : knapperig deegrolletje gevuld met kip en groenten,
geserveerd met zoetzure saus.
<<<<>>>>
Hoofdgerecht :gegrilde lamsrack goed gemarineerd , in geurig sojasaus.
geserveerd met witte rijst en gemengde gestoomde groente in pindasaus
<<<<>>>>
Dessert : mixed Indonesisch verse vruchte
BIJGERECHTEN
SAYUR LODEH Gemengde groente in kokos saus |
7,50 |
GADO-GADO Gemengde gestoomde groente in pindasaus |
7,50 |
ORAK-ARIK Licht gekruid gebakken gemengde groente met geklopte ei |
7,50 |
ACAR KUNING Indonesisch zoet zuur mixed groente |
6,95 |
SAYUR JAMUR Heerlijke gekookte champignon in lichte geurige kokos saus |
7,50 |
BAMI GORENG Gebakken dunne Indonesisch mie |
2,95 |
NASI GORENG A LA SRIKANDI Zeer smaakvol gebakken rijst met kip,garnalen en champignon . |
4,10 |
NASI KUNING Geurig gekookte geel rijst met kurkuma ,en kokos. |
2,95 |
NASI TIMBEL Smaakvol geroosterd witte rijst opgerold in banaan blad ,bijzonder aan te bevelen |
2,95 |
NASI PUTIH Gestoomde witte rijst |
2,00 |
KRUPUK | 2,25 |
EMPING | 2,25 |
VIS SPECIALITEITEN
IKAN PEPES REMPAH REMPAH In banaan blad aromatic gegrilde vis Red Snapper, in geurig verse kruiden en kemangi blad ….bijzonder aan te bevelen . |
21,50 |
IKAN BAKAR JIMBARAN Balinese visspecialiteit , genoemd naar een vissersdorpje Jimbaran Gegrilde Dorado Royal gemarineerd in geurige kruidenmix,geserveerd met heerlijke pittige saus . |
19,75 |
IKAN BAKAR A LA BUNDA Gegrilde zalmmoten in een verfijnde subtiele kruidenmix, bereid met een geurige soja saus, zoals moeder thuis voor ons kookt. |
19,75 |
SRIKANDI VISSCHOTEL op authentieke wijze in de bamboe gekookte gevarieerde visschotel, bereid met een madurese saus,die het geheel tot een bijzonder gerecht maakt. |
19,75 |
GARNALEN SPECIALITEITEN
UDANG BAKAR JIMBARAN Gegrilde grote garnalen ,genoemd naar een vissersdorpje Jimbaran ( op eiland Bali ) grillen de dorpelingen hun visvangst in hun eetstalletjes Langs de kustlijn,voor fijn proever is deze gerecht zeer aan te bevelen |
23,50 |
UDANG PEDIS gemarineerde grote garnalen, krokant gebakken, geserveerd met gesnipperde verse rode peper. |
23,50 |
UDANG JAMUR Geurige gekookte groot garnalen in een pittige aromatische saus, geserveerd met champignons en jonge bamboe, zeer bijzonder |
23,50 |
UDANG A LA SRIKANDI een heerlijke combinatie van krokant gebakken garnalen en coquilles in geurige saus. Bijzonder aan te bevelen! |
23,50 |
EEND SPECIALITEITEN
BEBEK A LA SRIKANDI Heerlijke krokant gebakken eend borst, geserveerd met geurig soja en pinda saus zeer aan te bevelen |
21,50 |
BEBEK CABE HIJAU Pittige smaakvol eend borst in geurige verse groene peper , chef specialiteit |
21,50 |
BEBEK BELADO Heerlijke geroosterd eend borst met pittige verse rode peper |
21,50 |
BAMI & NASI SPECIALITEITEN
NASI TIMBEL SPECIAL Heerlijke geroosterd witte rijst in banaan blad ,bereid met gegrilde grote garnalen, gebakken kip,rundvlees en groente . |
19,75 |
BAMI GORENG SPECIAAL gebakken dunne mie, bereid met groenten , vlees, kip en ei, opgediend met 7 verschillende gerechten |
19,75 |
NASI GORENG SPECIAAL Zeer smaakvol gebakken rijst, met groenten, vlees,kip en ei, opgediend met 7 verschillende gerechten. |
19,75 |
NASI KUNING SPECIAAL Zeer speciaal geel rijst in kokosmelk , met groenten, vlees,kip en ei, opgediend met 7 verschillende gerechten |
19,75 |
KIP SPECIALITEITEN
AYAM GORENG ALA SRIKANDI Goed gemarineerd smaakvol krokant gebakken kip , mild en zacht van smaakt |
18,95 |
AYAM PANGGANG PADANG smaakvol gegrilde kip, gefileerd en geserveerd met een pittige Sumatraanse saus. |
18,95 |
AYAM BAKAR ALA SRIKANDI Heerlijk geroosterd kip in een geurig milde sojasaus, zeer special. |
18,95 |
AYAM PANGGANG KEMANGI Origineel kipgerecht uit eiland menado; bereid in de oven met een geurige heerlijke citroen basil blad ( Kemangi ) pikante saus. |
18,95 |
RUNDVLEES SPECIALITEITEN
RAWON JAWA TIMUR Beroemde Oost Javaanse gerecht waar overal op straat te vinden is,heerlijk . |
21,50 |
DAGING SEMUR Oost Javaanse kalfvleesgerecht, specialiteit in een milde heerlijk sojasaus. |
21,50 |
DAGING RENDANG Geurig pittige rundvlees gerecht,gekookt in kokosmelk heel fijn gekruid, uitgeroepen tot werelds meest heerlijke gerecht door CNN Go. |
21,50 |
SATE SPECIALITEITEN
SATE AYAM Geroosterd kippenvlees op stokjes met een pittige pindasaus (4 stokjes). |
6,75 |
SATE KAMBING Geroosterd lams haas op stokjes met een heerlijke sojasaus (4 stokjes). |
7,50 |
SATE AYAM BUMBU SEREH Geroosterde kippenvlees met heerlijke citroen gras ( sereh ) smaak |
6,75 |
SATE MARANGGI Geroosterd ossenhaas, goed gemarineerd met geurige soja saus (4 stokjes). |
7,50 |
SATE LILIT BALI ( van harte aan te bevelen ) Geroosterd gekruide garnalen en vis op citroen graas, Balinese delicatesse (3 stokjes) |
7,50 |
SATE UDANG Heerlijke saté van garnalen met een zoetzure saus (4 stokjes). |
11,50 |
SATE SRIKANDI een schotel met verschillende soorten satés, een perfecte combinatie (6 stokjes). 2 stokjes kippen saté , 2 stokjes ossenhaas saté , 2 sokjes lams saté |
11,50 |
LAMSVLEES SPECIALITEITEN
GULAI KAMBING lamsvlees in geurige Indonesisch kerrie saus zeer smaakvol, en heel lekker te combineren met saté kambing ( Onze huis specialiteit ) |
21,75 |
KAMBING PANGGANG gegrilde lams rack goed gemarineerd , geserveerd met geurig sojasaus. van harte aan te bevelen! |
21,75 |
EI-GERECHT SPECIALITEITEN
TAHU TELOR origineel oost Javaanse ei gerecht in combinatie met gebakken tahoe en groente in soya en pindasaus. |
14,95 |
DADAR ISI Javaanse omelet gevuld met geurige groenten en fijn gesneden kipfile. |
14,95 |
RIJSTAFELS
van harte aan te bevelen, opgediend met 13 verschillende gerechten. | |
INDONESISCHE RIJSTTAFEL SPECIAL Als opening serveren wij de originele Indonesische garnalen soep of kippen soep naar keuze om uw smaakpapillen te stimuleren. Voor de hoofdmaaltijd dienen onze kokkin een rijsttafel op met de meest verfijnde gerechten van Java tot Bali. Overheerlijk genieten! Opgediend met 18 verschillende gerechten,en heerlijke nasi goreng in banaanblad voor dessert…. Mixed Indonesisch verse vruchten en vanille ijs is een zeer verfrissende afsluiting van de maaltijd.. |
29,75 p/p |
INDONESISCHE RIJSTTAFEL De Indonesisch kippensoep soto ayam serveren wij als voorgerecht. Deze rijke dis wordt geserveerd met 15 heerlijke gevarieerde en smaakvolle Indonesische gerechten. En voor dessert…..mixed Indonesisch verse vruchten. |
27,75 p/p |
RIJSTTAFEL SRIKANDI voor de kenner en fijnproever is deze zorgvuldig samengestelde rijsttafel van harte aan te bevelen, opgediend met 13 verschillende gerechten. |
25,75 p/p |
SOEPEN
SOEP KAMBING Heerlijke geurige Indonesische lamsvlees soep gevuld met groenten |
5,95 |
SOEP IKAN Geurig Indonesische vissoep |
5,95 |
SOTO AYAM originele gekruide Indonesische kippensoep, gevuld met groenten |
5,95 |
SOEP SRIKANDI Geurig Indonesische groentesoep in een mild gekruide heldere bouillon |
5,95 |
SUP PANGSIT typisch Oost Javaanse pangsit soep in een smakelijke runderbouillon. |
5,95 |
SUP UDANG geurige garnalensoep gevuld met grote garnalen en groenten. |
6,75 |
SUP KEPITING verse stukjes krab in licht bouillon |
6,75 |
Cognac
Remy martin V.S.O.P. | 7,50 |
Remy martin X.O. | 12,50 |
Remy martin extra perfection | 19,95 |
Remy martin Louise XIII | 55,00 |
Courvoisier V.S.O.P. | 7,50 |
Courvoisier X.O. | 12,50 |
Courvoisier Erté Collection | 55,00 |
Martell noblige | 7,50 |
Martell X.O. | 12,50 |
Hennessy Paradis | 19,50 |
Davidoff Classic | 6,75 |
Whisky : | |
Johnny walker ( black ) | 6,75 |
Johnny walker ( red ) | 4,95 |
Johnny walker (swing bottle) | 7,95 |
Glenfiddich (malt ) | 4,95 |
Four roses ( Bourboun ) | 4,95 |
Ballantines | 4,95 |
Irish whisky | 4,95 |
Calvados : | |
Calvados Hors d Age | 5,75 |
Armagnac : | |
Armagnac Hors d Age | 5,75 |
Liquor : | |
Amaretto di Saronno | 4.95 |
Cointreau | 4,95 |
Drambuie | 4,95 |
Tia Maria | 4,95 |
Kahlua | 4,95 |
Pisang Ambon | 4,95 |
Sambuca | 4,95 |
Grand Marnier Rouge | 4,95 |
Grappa | 5,50 |
Grand Marnier Cuvee Cent | 9,95 |
Cinquantenaire: | |
Baileys | 4,95 |
Dranken
Amstel bier | 2,75 |
Large bier ( Pint ) | 5,25 |
Indonesische bier | 4,50 |
Aperitif : | |
Champagne | 7,50 |
Kir Royal | 7,50 |
Kir | 5,95 |
Srikandi Cocktail | 7,50 |
( A taste of tropical cocktail ) | |
Rode Port | 3,00 |
Witte Port | 3,00 |
Droog Sherry | 3,00 |
Medium Sherry | 3,00 |
Rode Martini | 3,75 |
Witte Martini | 3,75 |
Dry Martini | 3,75 |
Campari | 3,75 |
Bacardi | 3,75 |
Smirnof vodka | 3,75 |
Gordon Gin | 3,75 |
Absolut vodka | 3,75 |
Oude jenever | 2,75 |
Jonge Jenever | 2,75 |
Corenwijn | 2,75 |
Coca cola | 2,25 |
Coca Cola ( Light ) | 2,25 |
Sinas ( Sisi ) | 2,25 |
7 Up | 2,25 |
Oranges Juice | 2,25 |
Appel sap | 2,25 |
Tonic | 2,25 |
Ice Tea | 2,25 |
Spa Rood | 2,25 |
1/1 Spa Rood | 4,95 |
Wijnkaart
ELZAS
RIESLING A.O.C. – Klingenfus |
27,25 |
GEWURZTRAMINER A.O.C. – Klingenfus |
27,75 |
PINOT GRIS A.O.C. – Klingenfus |
27,25 |
LOIRE
POUILLY FUMÉ A.O.C. – Chatelain – Desjacques |
32,50 |
SANCERRE A.O.C. – Chatelain – Desjacques |
32,50 |
SANCERRE ROSÉ A.O.C. – Chatelain – Desjacques |
32,50 |
RHÔNE
LA CHASSE Chardonnay A.O.C. – Henry Bouachon |
27,50 |
Côtes du Rhône VILLAGES A.O.C.- Caves Saint – Pierre |
27,50 |
CHÂTEAUNEUF A.O.C. – Chateau Saint-Andre |
44,95 |
BEAUJOLAIS
BEAUJOLAIS A.O.C. Bouchard Ainé & Fils |
29,75 |
BROUILLY A.O.C. – Bouchard Ainé & Fils |
29,75 |
BORDEAUX
BORDEAUX BLANC A.O.C. – Reserve Du Comte |
29,50 |
BORDEAUX BLANC A.O.C. – Chateau La Grande Metairie |
29,50 |
BORDEAUX ROUGE A.O.C. – Chateau Le Tertre |
29,50 |
LES GRANGES A.O.C. – E.de Rothschild |
32,50 |
BOURGOGNE
CHABLIS A.O.C.- Domaine Jean Goulley & Fils |
32,50 |
BOURGOGNE CHARDONNAY |
29,50 |
BOURGOGNE PINOT NOIR |
29,50 |
SPAIN
DON JACOBO RIOJA BLANCO |
27,95 |
DON JACOBO RIOJA TINTO |
27,95 |
MAS RABELL TORRES ROSÉ |
27,95 |
CALIFORNIA
CHARDONNAY Nathanson creek |
27,95 |
CABERNET SAUVIGNON Nathanson Creek |
27,95 |
ZINFANDEL ROSÉ Eagle Creek |
27,95 |
ITALIE
SOAVE CLASSICO I1 Vignale |
27,95 |
VALPOLICELLA CLASSICO I1 Vignale |
27,95 |
SPECIAL
Meursault A.O.C Bouchard Ainé & Fils |
87,50 |
Baron de L Pouily Fume Appelation Pouily Fume |
87,50 |
Chablis Premier Cru Jean Goulley & Fils Prorietaires |
59,50 |
Puligny-Montrachet A.O.C Bouchard Ainé & Fils |
87,50 |